ALMELO – Onder het toeziend oog van familie, vrienden, bekenden en inwoners is Arjen Gerritsen (VVD) dinsdagmiddag tot burgemeester benoemd. Hij legde de eed af aan Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. De kersverse burgervader staat te trappelen om aan de slag te gaan in Almelo.

Maandenlang heeft Gerritsen uitgekeken naar het moment dat hij aan de slag mocht in Almelo. Na burgemeesterschap in Haren en De Bilt keert hij hiermee terug naar zijn geboortestreek. “Trots ben ik om omhangen te zijn met de ambtsketen van de stad waarmee ik me al een leven lang verbonden voel. Ik ben vereerd en gelukkig om burgemeester van Almelo te zijn. Mij is hiermee de verplichting opgelegd om het in mij gestelde vertrouwen te bewaren en uit te bouwen. Daarvoor zal ik mijn uiterste best doen, ik zal de kar trekken waar het kan en de kar duwen waar het moet.”

Boegbeeld
Commissaris van de Koning, Ank Bijleveld, noemt burgemeesters voor de gemeenschap van wezenlijk belang. “Als burgervader sta je aan het hoofd van de samenleving die je dient. De burgemeester is een boegbeeld: waar de burgemeester is, is de gemeente.” Bijleveld noemt Almelo een hardwerkende stad die bezig is om het achterstallig onderhoud op heel veel fronten aan te pakken, maar ook nog steeds de nodige problemen kent. Met jou krijgt Almelo een inmiddels ervaren bestuurder, ook op het gebied van regionale samenwerking. In het land sta je bekend als een strategisch sterke en verbindende bestuurder met een zakelijke en heldere bestuurlijke stijl. Daarom denk ik dat je in deze stad de juiste man op de juiste plaats bent.”

Vertrouwen
Raadsvoorzitter Gijs Stork en wethouder Irene ten Seldam geven Gerritsen een warm welkom. Stork noemt zes basiscondities waaraan iedere burgemeester moet voldoen. “Maar voor Almelo werden er nog negen aan toegevoegd. “Achteraf bezien is het onmogelijk om te verwachten dat één persoon al deze vaardigheden in zich heeft. Wij stellen in Almelo hele hoge eisen, zelfs de twee presidentskandidaten komen hiervoor niet in aanmerking” zegt Stork. Maar je was niet benauwd en wilde de uitdaging graag aangaan. Je hebt lef en dat heeft Almelo nodig.” Stork vindt de verbetering van het vertrouwen van het gemeentebestuur een belangrijke taak voor de komende tijd en ziet hierin een prominente rol voor de burgemeester. “Je komt zeker niet in een gespreid bedje, maar wel in een frisse, nieuwe setting,” sluit Stork af.

Loco-burgemeester Irene ten Seldam ziet het burgemeesterschap in Almelo als een best gecompliceerde klus. “Eentje waarvoor je bent toegedicht gezien je bestuurlijke ervaring en je kwaliteiten. Almelo is een stad die kansen biedt, aan jou als burgemeester en ons als gemeentebestuur deze te grijpen.”

Gezamenlijk
Ook benadrukt Gerritsen de samenwerking in de Twentse regio. “We zijn één in Twente en ten behoeve van al onze inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen hebben we een gezamenlijk belang. Laten we onze schouders blijven zetten onder dat ene merk dat Twente is, want gemeentegrenzen bestaan alleen in gemeentehuizen.”

Gerritsen sluit af met een oproep aan de raadsleden. “Ik realiseer me dat ik hier nog maar net begin en dat ik de gemeente nog onvoldoende ken. Neem mij op sleeptouw, laat mij de plaatsen en mensen van jouw Almelo zien, zodat het ook mijn stad wordt.”

 

 No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *