ALMELO – De nieuwe burgervader van Almelo, Arjen Gerritsen, is dinsdagmiddag succesvol gedownload naar het stadhuis van Almelo. Aanvankelijk had het downloaden enige vertraging opgelopen door een datalek bij de gemeente, waardoor de burgemeester gedeeltelijk op verscheidende servers stond.

Eindelijk is het zover: Arjen Gerritsen heeft zijn plek als nieuwe burgemeester van Almelo ingenomen. “Trots ben ik om omhangen te zijn met de ambtsketen van de stad waarmee ik me al een leven lang verbonden voel. Ik zal de kar trekken waar het kan en de kar duwen waar het moet,” zegt Gerritsen tijdens zijn eerste toespraak.

Verschillende servers
Het downloaden van de nieuwe burgemeester had aanvankelijk nogal wat voeten in de aarde. Door het datalek waarbij hackers voor 20 gigabyte aan data hebben gesloten van de gemeente kon de burgemeester niet volledig gedownload worden. Ook bleek een deel van de vijftien vaardigheden waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen verdwenen. Na onderzoek is gebleken dat deze verspreid waren over verschillende servers in het land.

Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft het precies achterhalen van deze locaties veel tijd gevergd. De meeste competenties zijn aangetroffen op computers in de plaatsen Haren en De Bilt. Het traceren van de burgemeester heeft drie maanden in beslag genomen, waardoor de installatie vertraging heeft opgelopen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *